Meistä

Visiomme on olla vuonna 2025 riippuvuuskentän digikohtaamisen huippuosaaja.

Toimivan tarina

Toimiva ry on saanut alkunsa riippuvuusalan ammattilaisten intohimosta auttaa riippuvuudesta kärsiviä ihmisiä. Hyödynnämme toiminnassamme sekä tutkittua että kokemukseen perustuvaa tietoa, joiden avulla tartumme erilaisiin riippuvuustyön teemoihin ja haasteisiin.

Nimi ”Toimiva” viittaa toiminnallisiin riippuvuuksiin, jotka olivat alun perin painopisteemme. Nykyisin mukana on riippuvuuksien koko laaja kirjo. Etenkin riippuvuuksien vähemmän tunnetut muodot ja kohderyhmät ovat mielenkiintomme kohteena.

Toimintamme lähtökohtana on traumainformoitu kohtaaminen niin asiakas- kuin tiimityössä. Luomme yhdessä toimintatapoja ja yhteisöä, jossa on turvallista olla. Näin saamme myös parhaita tuloksia aikaan.

Toimiva ry:n tiimi

Toimiva ry hallituksen puheenjohtaja Sanna Runsala

Sanna Runsala

Toiminnanjohtaja, projektipäällikkö
Ähky-hanke

KTM
Yhteisöpedagogi (YAMK)
Pedagoginen pätevyys

Riippuvuudet ja niistä toipuminen ovat intohimoni. Kun sen yhdistää huippuporukassa työskentelyyn ja innostaviin yhteistyökumppaneihin, olen nyt unelmieni työpaikassa.

Ruuhkavuosielämässä perhe ahmaisee valtaosan vapaa-ajasta. Lopulla ajalla suuntaan joogamatolle ja talvella avantoon, luen kirjoja ja haaveilen omasta koirasta.

Taru Hyvärinen Toimiva ry 2

Taru Hyvärinen

Ravitsemusasiantuntija
Ähky-hanke

TTM

Pitkäaikainen kiinnostukseni syömisen psykologiaan sekä viestintään ovat johdattaneet minut nykyiseen työhöni. Itsenäinen työskentely osana pientä mutta tiivistä työyhteisöämme on inspiroivaa ja antaa kaipaamaani vapautta työhön. En vapaudesta huolimatta ole yksin – tiimi kannattelee aina.

Työn ulkopuolisen ajan vietän musiikin parissa; sävellän sekä soitan pianoa ja selloa. Luonnossa kävely, kuntosalilla käyminen sekä ajanvietto läheisteni kanssa on minulle parasta palautumista työstä.

Suvi Bjorkqvist Toimiva ry

Suvi Björkqvist

Projektiasiantuntija
Ähky-hanke

Sairaanhoitaja (YAMK)

Hallitsematon syöminen, riippuvuudet ja niistä toipuminen ovat lähellä sydäntäni. Olen iloinen saadessani olla mukana Toimiva ry:ssä kehittämässä toimintaa ja etsimässä uusia keinoja ihmisten auttamiseksi.

Sairaanhoitaja (YAMK) koulutuksen lisäksi olen opiskelut erilaisia lisäopintoja, kuten Addiktiot, yksilö ja yhteiskunta -opinnot Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajallani viihdyn perheeni ja lemmikkieni parissa. Tykkään tehdä kävelylenkkejä musiikin tahdissa ja pelata jalkapalloa.

Riikka Niskanen Toimiva ry

Riikka Niskanen

Ravitsemusasiantuntija
Ähky-hanke

ETM
Tohtorikoulutettava (HY)

Ihmiskohtaamiset ovat elämän suola. Tarinat, elämänkokemukset ja niiden kautta saatu viisaus on tarkoitettu jaettavaksi. Sitä tämä työ parhaimmillaan antaa: jaettua viisautta elämän merkityksellisyydestä.

Innostun monesta ja haluan aina oppia uutta. Musiikki, kehon liike ja ystävät ovat tärkeässä osassa elämässäni. Kun kaipaan pysähtymistä, istun alas, laittaa kuulokkeet korville ja annan musiikin täyttää mieleni ja kehoni.

Piia Sumupuu Toimiva ry

Piia Sumupuu

Projektikoordinaattori
Muutosta ilmassa -hanke

Yhteisöpedagogi (AMK)
Taideterapeutti
Neuropsykiatrinen valmentaja

Olen siirtynyt riippuvuustyön pariin vuonna 2000, jolloin kouluttauduin kuvataideterapeutiksi. Opiskelujen myötä uteliaisuus uuden oppimiseen lisääntyi ja muodostui elämänasenteeksi. Työssäni olen löytänyt mahtavia yhteistyökumppaneita ja hengenheimolaisia, joiden kanssa työskentely tuntuu hyvältä ja turvalliselta.

Asun nykyään Sotkamossa puolisoni Arton ja Guru-koiran kanssa. Lähiperheeseeni kuuluu lisäksi kaksi aikuista lasta puolisoineen sekä lapsenlapseni Milja. Pidän itsestäni huolta maalaamalla, kirjoittamalla ja luontokävelyillä Gurun lempeässä ohjauksessa.

Marjo Hotta Toimiva ry

Marjo Hotta

Projektityöntekijä
Muutosta ilmassa -hanke

KM

Kuinka selvitä elämänhaasteista ja mistä löytää toivon kompassi? Elämä toimii opettajana samoin kuin Ihmisten kanssa kokemusten jakaminen, vaikkapa vertaisryhmissä. Olen iloinen saadessani olla mukana osaavassa ja innostuneessa työyhteisössä.

Lataan akkujani liikkumalla luonnossa – onneksi Kainuussa siihen on hienot mahdollisuudet. Vietän paljon aikaa Puolangan mökilläni kettuterrieri Pirren kanssa. Monenlainen vapaaehtoistyö on myös lähellä sydäntäni. Uusien asioiden ja taitojen opiskelu kiinnostaa jatkuvasti.

Timo Koskinen

Ravitsemusasiantuntija
Ähky-hanke

TtM, ravitsemusterapeutti
Väitöskirjatutkija

Tietotekniikan puolelta terveysalalle hypännyt utelias pohdiskelija. Kiinnostukseni ihmiskehoa ja -mieltä kohtaan vei opiskelemaan terveystieteitä, mikä onkin tarjonnut hyvän ponnahduslaudan ihmiselon laajempaan tutkimiseen ja tuonut minut osaksi Toimivan yhteisöä.

Tietotyön vastapainona tuuletan päätäni luonnossa, haaveilen paremmasta maailmasta ja etsin elämän syvempää tarkoitusta.

Toimiva ry:n hallitus

Katja Saraketo

Puheenjohtaja, sosiaaliohjaaja, laillistettu sosionomi, Korona yhteiskunnan marginaalissa –hankkeen hanketyöntekijä, Porin Sininauha ry.

”Elämässä tärkeintä ei ole suojautua myrskyiltä, vaan oppia tanssimaan sateessa”

Arja Ruisniemi

YTT, lehtori, Satakunnan ammattikorkeakoulu, työnohjaaja ja prosessikonsultti.

”Aina on vaihtoehto.”

Marja Ruotsalainen

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja.

”Matkalla ikiomaan elämääni.”

Piia Sumupuu

Henkilöstön edustaja, yhteisöpedagogi, taideterapeutti, Muutosta ilmassa –hankkeen projektikoordinaattori.

”In a world where you can be anything, be kind.”

Kati Sarvela

Hammaslääkäri, terapeutti, tietokirjailija ja traumainformoidun liikkeen aktivistiksi ja kouluttaja.

”Traumatietoisuudella ja myötätunnolla kohti väkivallatonta yhteiskuntaa.”