Meistä

Kohtaamisia riippuvuus- ja mielenterveystyön kentällä, ammattitaidolla ja myötätunnolla.

Toimivan tarina

Toimiva ry on saanut alkunsa riippuvuusalan ammattilaisten intohimosta auttaa riippuvuudesta kärsiviä ihmisiä. Hyödynnämme toiminnassamme sekä tutkittua että kokemukseen perustuvaa tietoa, joiden avulla tartumme erilaisiin riippuvuustyön teemoihin ja haasteisiin.

Nimi ”Toimiva” viittaa toiminnallisiin riippuvuuksiin, jotka olivat alun perin painopisteemme. Nykyisin mukana on riippuvuuksien koko laaja kirjo. Etenkin riippuvuuksien vähemmän tunnetut muodot ja kohderyhmät ovat mielenkiintomme kohteena.

Toimintamme lähtökohtana on traumainformoitu kohtaaminen niin asiakas- kuin tiimityössä. Luomme yhdessä toimintatapoja ja yhteisöä, jossa on turvallista olla. Näin saamme myös parhaita tuloksia aikaan.

Toimiva ry:n tiimi

Sanna Runsala

Toiminnanjohtaja
Projektipäällikkö, Ähky®

KTM
Yhteisöpedagogi (YAMK)
Pedagoginen pätevyys

Riippuvuudet ja niistä toipuminen ovat intohimoni. Kun sen yhdistää huippuporukassa työskentelyyn ja innostaviin yhteistyökumppaneihin, olen nyt unelmieni työpaikassa.

Ruuhkavuosielämässä perhe ahmaisee valtaosan vapaa-ajasta. Lopulla ajalla suuntaan joogamatolle ja talvella avantoon, luen kirjoja ja vietän aikaa koiramme kanssa.

Suvi Bjorkqvist Toimiva ry

Suvi Björkqvist

Projektipäällikkö, Versot-hanke
Riippuvuusasiantuntija, Ähky®

Sairaanhoitaja (YAMK)
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (päihdehoitotyö)

Olen iloinen saadessani olla mukana Toimiva ry:ssä kehittämässä toimintaa sekä etsimässä uusia keinoja riippuvuuksien ennaltaehkäisyyn ja niistä toipumiseen.

Sairaanhoitaja (YAMK) koulutuksen lisäksi olen opiskelut erilaisia lisäopintoja, kuten Addiktiot, yksilö ja yhteiskunta -opinnot Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajallani viihdyn läheisteni kanssa. Tykkään pyöräillä, tehdä kävelylenkkejä musiikin tahdissa ja pelata jalkapalloa.

Riikka Niskanen Toimiva ry

Riikka Niskanen

Ravitsemusasiantuntija, Ähky®

ETM
Väitöskirjatutkija

Ihmiskohtaamiset ovat elämän suola. Tarinat, elämänkokemukset ja niiden kautta saatu viisaus on tarkoitettu jaettavaksi. Sitä tämä työ parhaimmillaan antaa: jaettua viisautta elämän merkityksellisyydestä.

Innostun monesta ja haluan aina oppia uutta. Musiikki, kehon liike ja ystävät ovat tärkeässä osassa elämässäni. Kun kaipaan pysähtymistä, istun alas, laittaa kuulokkeet korville ja annan musiikin täyttää mieleni ja kehoni.

Piia Sumupuu Toimiva ry

Piia Sumupuu

Projektikoordinaattori, Muutosta ilmassa -hanke

Yhteisöpedagogi (AMK)
Taideterapeutti
Neuropsykiatrinen valmentaja

Olen siirtynyt riippuvuustyön pariin vuonna 2000, jolloin kouluttauduin kuvataideterapeutiksi. Opiskelujen myötä uteliaisuus uuden oppimiseen lisääntyi ja muodostui elämänasenteeksi. Työssäni olen löytänyt mahtavia yhteistyökumppaneita ja hengenheimolaisia, joiden kanssa työskentely tuntuu hyvältä ja turvalliselta.

Asun nykyään Sotkamossa puolisoni Arton ja Guru-koiran kanssa. Lähiperheeseeni kuuluu lisäksi kaksi aikuista lasta puolisoineen sekä lapsenlapseni Milja. Pidän itsestäni huolta maalaamalla, kirjoittamalla ja luontokävelyillä Gurun lempeässä ohjauksessa.

Timo Koskinen

Ravitsemusasiantuntija, Ähky®

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Tietotekniikan puolelta terveysalalle hypännyt utelias pohdiskelija. Kiinnostukseni ihmiskehoa ja -mieltä kohtaan vei opiskelemaan terveystieteitä, mikä onkin tarjonnut hyvän ponnahduslaudan ihmiselon laajempaan tutkimiseen ja tuonut minut osaksi Toimivan yhteisöä.

Tietotyön vastapainona tuuletan päätäni luonnossa, haaveilen paremmasta maailmasta ja etsin elämän syvempää tarkoitusta.

Katja Näätänen

Riippuvuusasiantuntija, Versot-hanke & Ähky®

Sosionomi (YAMK)

Olen työskennellyt riippuvuuksien parissa vuodesta 2012. Lisäopintoja matkan varrella olen tehnyt kriisi- ja traumatyöstä, kriminaali- ja väkivaltatyöstä sekä viimeisimpänä suoritin työkykykoordinaattorin koulutuksen. Toimiva ry:ssä tehdään työtä suurella sydämellä ja ammattitaidolla ja on ilo olla mukana tätä tiimiä ja kehittää uusia palveluja riippuvuuksista toipumisen tueksi.

Työssäni yritän tuoda mahdollisimman paljon esille toivon näkökulmaa. Riippuvuuksista on mahdollista toipua, mutta harva pystyy siihen yksin. Eikä tarvitse pystyä. Kynnys avun pyytämiseen on usein valitettavan korkea ja toivon omalta osaltani madaltavani sitä edes hieman.

Vapaa-ajallani viihdyn luonnossa ja joogamatolla, ja joskus minut löytää myös hevosen selästä. Musiikki, kävelylenkit Unto-koiran kanssa ja lautapelit perheen parissa ovat minulle toimivia rentoutuskeinoja.

Jarmo Glader

Viestintäsuunnittelija

Olen oman toipumiseni kautta siirtynyt markkinoinnin ja mainonnan kovan kaupallisesta ytimestä viestintätehtäviin, joissa koen suurempaa merkityksellisyyden tunnetta.

Toimiva ry hankkeineen tarjoaa kentän, johon tunnen aidosti intohimoa: Toipuminen, toipumistarinoiden jakaminen, vertaisuus sekä toivon levittäminen ihmisten kamppailuihin on työtä, jota tahdon aidosti tehdä. Myös eri sairauksiin liittyvien häpeän voittaminen sekä stigmojen purku on lähellä sydäntäni.

Vapaa-aikani kuluu intohimoisen lukemisen, kirjoittamisen, liikkumisen, mindfullnessin sekä pienperheemme (puoliso, Kiinanharjakoira ja kaksi kissaa) parissa.

Olen myös ammattikuvaaja ja valokuvauksen kouluttaja, joten kuvat ja visuaalinen ilmaisu sykähdytävät aina mieltäni.

Heidi Anttila

Järjestöassistentti

Pääsin jälleen liittymään Toimivan tiimiin mukaan, kun aloitin Toimiva ry:ssä järjestöassistenttina. Aiemmin toipumiseni matkalla olin työkokeilussa Ähkyssä, joka olikin minulle tuttu juttu jo asiakkaan roolissa toipuessani ruokariippuvuudesta.

Toipumismatkani ruokariippuvuudesta alkoi 8 vuotta sitten, ja tänä aikana ajatus muiden samassa tilanteessa olevien auttamisesta alkoi muodostua. Parhaimman avun olen saanut vertaistuesta, ja sitä haluan jakaa edelleen teille kaikille, riippumatta siitä, missä kohtaa olet toipumisessasi menossa.

Kiinnostuksen kohteisiini kuuluu itsensä kehittäminen ja ihmismielen liikkeet. Pidän myös käsillä tekemisestä, joten toisinaan käsistäni voi löytyä kudin, palapeli tai askarteluvälineet.

Toimiva ry:n hallitus

Eliisa Moilanen

Puheenjohtaja (HHJ), yrittäjä, DI,
Ammatillinen opettaja (AmO).

”If you can dream it, you can do it!”

Katja Saraketo

Sosiaaliohjaaja, laillistettu sosionomi, Korona yhteiskunnan marginaalissa –hankkeen hanketyöntekijä, Porin Sininauha ry.

”Elämässä tärkeintä ei ole suojautua myrskyiltä, vaan oppia tanssimaan sateessa.”

Arja Ruisniemi

YTT, lehtori, Satakunnan ammattikorkeakoulu, työnohjaaja ja prosessikonsultti.

”Aina on vaihtoehto.”

Laura Barck

Sosionomi (AMK), kehittämiskoordinaattori, Lasinen lapsuus -toiminta, A-klinikkasäätiö.

”Anna jokaiselle päivälle mahdollisuus tulla elämäsi kaunemmaksi päiväksi. -Mark Twain”

Piia Sumupuu

Henkilöstön edustaja, yhteisöpedagogi, taideterapeutti, Muutosta ilmassa –hankkeen projektikoordinaattori.

”In a world where you can be anything, be kind.”

Kati Sarvela

Hammaslääkäri, terapeutti, tietokirjailija ja traumainformoidun liikkeen aktivistiksi ja kouluttaja.

”Traumatietoisuudella ja myötätunnolla kohti väkivallatonta yhteiskuntaa.”