Hankkeet

Ähky®

Tietoa, tukea ja keinoja hallitsemattomasta syömisestä toipumiseen

Kärsitkö hallitsemattomasta syömisestä? Ähky-hanke tarjoaa ryhmätoimintaa sekä verkkopalvelun hallitsemattomasta syömisestä toipumiseen jo kymmenen vuoden kokemuksella. Toiminnassa hyödynnetään ahmintahäiriön, lihavuuden sekä riippuvuuksien hoitoon ja niistä toipumiseen käytettyjä menetelmiä. Ammattilaisten ohjauksen lisäksi vertaistuki on toiminnassa keskeisessä roolissa.

Ähky-hanke lisää tietoa ja ymmärrystä hallitsemattomasta syömisestä sekä ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta sekä niiden taustalla vaikuttavista tekijöistä. Hankkeen toiminta on valtakunnallista.

Muutosta ilmassa -hanke

Tunne- ja tietoisuustaitoja toipumisen tueksi

Kärsitkö riippuvuudesta tai oletko riippuvaisen läheinen? Muutosta ilmassa –hanke järjestää verkkoryhmiä riippuvuuksista kärsiville sekä heidän läheisilleen Kainuun alueella. Toiminassa hyödynnetän vertaistukea, tunne- ja tietoisuustaitoja, neuropsykiatrista valmennusta, ratkaisukeskeisyyttä sekä luovia menetelmiä.

Hankkeen tavoite on vähentää riippuvuuksista aiheutuvia haittoja, lisätä kainuulaisten hyvinvointia sekä vahvistaa hyvinvointialueen yhteistyötä. Lisätietoa ryhmistä saat soittamalla projektikoordinaattori Piia Sumupuulle 0400 428318 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen piia.sumupuu@toimiva.fi.

Muutosta ilmassa -hanke kuumailmapallo

Versot-hanke

Vertaistukea sote-ammattilaisille päihdeongelmissa

Hei sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, käytätkö päihteitä haitallisesti? Joudutko toistuvasti ongelmiin humalahakuisen juomisen vuoksi tai ylittääkö viinin käyttösi riskirajat? Onko läheiselläsi ongelmallista päihteiden käyttöä?

Versot-hankkeen ryhmät tarjoavat apua ja tukea sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, joilla itsellään tai joiden läheisellä on haitallista päihteiden käyttöä. Ryhmätoiminta on valtakunnallista, maksutonta sekä irrallaan julkisista ja paikallisista palveluista.

Lisätietoja hankkeesta ja alkavista ryhmistä: projektipäällikkö Suvi Björkqvist, suvi.bjorkqvist@toimiva.fi050 5496752 (arkipäivisin).

Voisiko tässä olla sinun hankkeesi?

Haemme hanketyön kautta uusia keinoja ja menetelmiä riippuvuuksista kärsivien auttamiseksi eri rahoituskanavia hyödyntäen. Mikäli sinulla on hankeidea, ota rohkeasti yhteyttä: sanna.runsala@toimiva.fi.

Hankkeitamme rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).